Arkisto

Ruokablogi

Kasvissosekeitto

Näin sadonkorjuuaikaan kun kasvikset ovat parhaimmillaan, kasvissosekeitto on helppo ja nopea ruoka. Syyssäiden viilentyessä lämmin ja täyteläinen keitto maistuu. 

Lue lisää >

Toukolan Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko kuuluu perinteiseen joulupöytään ja sen valmistaminen ei ole vaikeaa.

Lue lisää >

Imelletty perunalaatikko

Imellettyä perunalaatikkoa tehdään Toukolan talossa anopin reseptin mukaan, perinteiseen hämäläiseen tapaan. Tässä ohjeet vaihe vaiheelta.

Lue lisää >

Lanttulaatikko

Joulu on makujen ja tuoksujen juhlaa. Siihen mielestäni ehdottomasti kuuluvia tuoksuja ovat hyasintin ja piparkakun tuoksut. Kolmas huumaava joulun odotuksen tuoksu on lanttulaatikko. Kun astut sisään, jo eteisessä tulvahtaa makea, lantuille ominainen aromi, joka kertoo, että joulu on ovella.

Lue lisää >

Porkkanakakku

Kakkureseptejä on maailmassa miljoonia ja porkkanakakku on niistä omantyyppisensä klassikko. Oheen olen liittänyt itse mukaellun suosikkireseptini. Siinä munat ja sokeri ensin vatkataan kuohkeaksi, jolloin kakku jää ilmavan kevyeksi. 

Lue lisää >